Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ελληνική Τίγρης


Όταν συνάντησε η Γνησιότητα τη Ρώμη, έκαναν ένα παιδί και το ονόμασαν Ψαραντώνη. Ως σύγχρονος Ποσειδώνας, με τα μαλλιά του ανακατεμένα από τον αέρα και το πρόσωπό του σκαμένο από τα χρόνια, παίζει με τη λύρα του για να μας δώσει λίγο από τη ρωμιοσύνη και τη λεβεντιά του. Μάτια που σε τρυπούν και ύφος ατρόμητο που δεν υποτάσσονται σε κανέναν.

Κρήτης κάμωμα κι Ελλάδας νόημα. Με στίχους που είναι ατόφιοι, γνήσιοι και σκληροί μας δείχνει τις μυρωδιές της Κρήτης, τις θάλασσες του Αιγαίου, τα βουνά της Ηπείρου και τη λεβεντιά που κρύβει μέσα του ένας Έλληνας. Δεν είμαι φανατικός της μουσικής του, αλλά όταν τύχει και τον δω ή τον ακούσω, δε μπορώ να πάρω το βλέμμα και το αυτί μου από πάνω του. Αν υπήρχε Έλληνας Lemmy, θα ήταν σίγουρα αυτός.

"Καλά όλα αυτά, αλλά δεν μας λες για τη μουσική του". Και απαντώ: Η μουσική του Ψαραντώνη είναι ακριβώς όπως η όψη του.

[ Τίγρης ]

1 σχόλιο:

  1. Συγκρίνεις τον Ψαραντώνη με τον Lemmy τόσο αμπαλος από μουσική είσαι?Που έχεις μπερδέψει την πουτ.... με την βούρτσα. Φιλαράκο ο Ψαραντωνης δεν συγκρίνετε με κανέναν είναι μουσικός , στιχουργός , σύνθετης, εκπρόσωπος πρεσβευτής της παραδοσιακής μουσικής! Ενώ ο άλλος ο πουθενάς που τον Συγκρίνεις ιδικά ο συγκεκριμένος δεν εκπροσωπεί καμιά μουσική απλά γκαρίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή