Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Πυροβασία 1208 ελληνικών αισθήσεων


Έχεται ακούσει ποτέ δημοτικά ελληνικά τραγούδια, μπλεγμένα με ρυθμικό μπάσο, electro efe, ρήμες και παραδοσιακά μουσικά όργανα να συνδυάζονται χωρίς να είναι κιτς; Εγώ ήμουν τυχερός και άκουσα ένα τέτοιο τραγούδι και μπορώ να πω ότι τα συνδυάζει όλα με τον καλύτερο τρόπο.

Το απίστευτο αυτό μουσικό αποτέλεσμα έρχεται από τους "Παλίρροια" και το τραγούδι λέγεται "Πυροβασία 1208". Η μουσική του συγκροτήματος αυτού έρχεται να μου θυμίσει την καλή πλευρά των δημοτικών τραγουδιών της Ελλάδας, το παραδοσιακό κομμάτι που έχει χαθεί μέσα από τις μουσικές αηδίες του αιώνα. Μπουζουκόβιοι (νεοσκυλάδες νέας γενιάς) άσχετοι και χαζογκομενάκια που δείχνουν το βρακί τους πάνω στις μπάρες μας έχουν κατακλύσει και άντε να βγούμε από αυτό το βούρκο.

Το βαρκάκι που μας ξαναδείχνει το δρόμο στο παραδοσιακό τραγούδι, με νόημα στους στίχους και πάθος στις νότες του κλαρίνου και του βιολιού, λέγεται "Παλίρροια". Παρακάτω είναι το link για τη σελίδα τους στο myspace. Για μια ακόμη φορά κάντε τον κόπο και υπενθυμίστε στα ωραία σας αυτάκια τους γλυκούς ήχους της πανέμορφης αυτής χώρας.

http://www.myspace.com/palyrria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου